Аеродормот Виена го надмина Цирих

За првпат виенскиот аеродром бележи подобри бројки од конкурентскиот Цирих. По годишното зголемување од 17% во број на патници, аеродромот Виена ги надмина овогодишните прогнози двојно. Големиот број нискобуџетни авиокомпании кои се наптреваруваат во Виена, донесоа непредвиден пораст на авиосообраќајот во градот на Дунав. Оваа година низ аеродромот Виена минаа 29.2 милиони патницит, додека Цирих брои 29.1 милиони патници за единаесет месеци.