Есенски доживувања – Париз од ЕУР 214

Велат дека во Париз се оди три пати. Ако сте на пат до оваа бројка, или сакате да започнете, размислете за ноември во Париз. После разглед на главните знаменитости „нурнете„ во нешто локално, повеќе париско. Препорачуваме за ноември: Christmas Window Displays in Paris – четирите фамозни мега продавници на Париз Galeries Lafayette, Printemps Haussmann, Bon Marché, и BHV Marais, ги претставуваат своите Божиќни декораци на излозите во втората половина на ноември. Galeries Lafayette е најпозната по своите тематски декорации. За оваа сезона темата е „пчела„. Отворањето е на 20.ноември. Salon du Chocolat – делумно саем, делумно забава овој настан ќе ве воведе во светот на 200 видови чоколади, демонстрации за производсвто на чоколадо, модно шоу на модели облечени во чоколадо, и секако дегустација на чоколадо. Од 30.октомври – 3.ноември во Porte de Versailles, Pavilion 5. Christmas at Disneyland Paris – во Париз започнува во ноември со многу забава и празнично расположение. Секоја година носи прекрасна декорација, ноќно шоу и незаборавно маѓично доживување. Оваа година од 9.ноември – 6.јануари. Проверете ги нашите последни понуди на авиобилети за Париз