Аеродромот Белград со најголем број патници на просторот Ex-Yu

Аеродромот Никола Тесла во Белград убедливо со најголем број патници на територијата на поранешна Југославија. Бројката на патници кои поминале низ аеродромот во Белград е 6.1 милиони патници. Понатаму следат Загреб со 3.4 , Сплит 3.3 , Дубровник 2.9 , Приштина 2.37 , Скопје 2.36 , Љубљана 1.7 , Тиват 1.36, Подгорица 1.3, и Сараево со 1.1 милиони патници за 2019 година.