December 9, 2020

Љубовта како виза за ЕУ

„All you need is love„ пееја The Beatles во далечната 1967 година. Легендарните музичари наликуваат сега на визионери, ако се анализираат моменталните услови за влез во […]
December 5, 2020

Istanbul приказна која постојано се раскажува со нови епизоди

Истанбул е топ туристичка дестинација на овие простори повеќе од две децении. И кога ќе помислите дека се знаете и нема што повеќе да видите, како […]
June 17, 2020

Новиот изглед на скопскиот аеродром со мерките за COVID (фотографии)

Скопскиот аеродром е спремен за повтоврно отворање. Опремен според најновите препораки на EASA (EU Aviation Safety Agency) аеродромот ги очекува првите патници во пост COVID, се […]
June 7, 2020

Подгответе се за патување со авион во пост COVID

Авиокомпаниите веќе ги усогласија мерките со кои ќе се обидат брзо да ја вратат довербата во авиосообраќајот. Пред се тоа се специјалните системи за вентилација со […]