Последното крило за A380 испорачано

Програмата за производсвто на најголемиот патнички авион Airbus A380 беше прекината минатата година од комерцијални причини. Но, за веќе нарачаните воздухоплови Airbus продолжи со прозвоствтото. Како куриозитет е дека на 07.февруари последниот пар крила за џинот на небото се излезени од прозводната линија на Airbus во Брајтон, Англија. Последниот произведен А380 ќе го добие авиокомпанијата Emirates во 2021 година.