Turkish airlines не ги добива сите нарачани авиони

Од повеќе причини Turkish airlines не е во можност да ги добие сите нарачани авиони од програмата на Airbus. Имено турската национална авиокомпанија очекува 26 Airbus A321neo за оваа година, наместо нарачаните 30. Испораката на нови воздухоплови беше под планираните количини и во 2019.